Cebulę, czosnek i paprykę i chilli kroję w drobną kostkę. Na dnie garnka lub patelni rozgrzewam olej, wrzucam warzywa i smażę aż cebula lekko zbrązowieje, wtedy dodaje przyprawy i ew. łyżkę oleju. Smażę aż zaczną pachnieć, wsypuję ryż, dorzucam ogonki kolendry (związuję je aby sie nie rozpadły) i smażę chwilę, dodaję sól do smaku, wlewam około 2 szklanek wody, i gotuję aż ryż ją prawie całkiem wchłonie, wtedy dodjaę fasolę, kukurydzę, pomidory i koncentrat oraz 1/2 szkl. wody, doprawiam do smaku sola i pieprzem i dalej gotuję. Ryż po ugotowaniu zostawiam na jakieś 10 min. pod kocem aby doszedł, a następnie jeszcze próbuje i ew. przyprawiam. Podajemy np. do szaszłyków , mięs ale i doskonale smakuje jako samodzielne danie.