Przepis i sposób przygotowania na: Babcina szarlotka z cynamonem
Kroki postępowania
Ciasto: Mąkę pszenną mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia dodajemy łyżkę śmietany, żółtko oraz pokrojone zimne masło, całość zagniatamy.
![Krok 1 - Babcina szarlotka z cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babcina-szarlotka-z-cynamonem1-2.jpg)
![Krok 2 - Babcina szarlotka z cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babcina-szarlotka-z-cynamonem2-2.jpg)
Nadzienie: Jabłka skrobiemy cienko kroimy w kostkę kropimy sokiem z cytryny dodajemy cukier i dusimy w rondlu na mus. Zestawiamy z ognia i studzimy.
![Krok 3 - Babcina szarlotka z cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babcina-szarlotka-z-cynamonem3-2.jpg)
Kruszonka: Wszystkie składniki w równych proporcjach mieszamy ze sobą dodajemy cynamon i zagniatamy w palcach na kruszonkę.
![Krok 4 - Babcina szarlotka z cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babcina-szarlotka-z-cynamonem4-2.jpg)
Na ciasto wylewamy przestudzony mus jabłkowy posypujemy kruszonką, wstawiamy do nagrzanego do 190C piekarnika i pieczemy 10 minut, po tym czasie temp. zmniejszamy do 180C i pieczemy 35 minut.
![Krok 5 - Babcina szarlotka z cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babcina-szarlotka-z-cynamonem5-2.jpg)