Przepis i sposób przygotowania na: Babka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka12-2.jpg)
![Krok 2 - Babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka13-2.jpg)
Ubijamy białka.
![Krok 3 - Babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka14-2.jpg)
3/4 masy wlewamy do foremki.
![Krok 4 - Babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka15-2.jpg)
![Krok 5 - Babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka16-2.jpg)
Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni czas 1 godzinka.
![Krok 6 - Babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka17-2.jpg)
jajko | 5 szt. |
cukier | 1 szt. |
mąka ziemniaczana | 3/4 szkl. |
mąka tortowa | 3/4 szkl. |
olej | 3 łyżki |
margaryna | 1/2 kostki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
ocet balsamiczny | 1,5 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: