Przepis i sposób przygotowania na: Bagietki z serem i czarnuszką
Kroki postępowania
zaczyn:
W wodzie rozpuścić pokruszone drożdże, dodać mąkę i wymieszać. Odstawić na 6 godzin
Po tym czasie dodać do zaczynu cukier, zsiadłe mleko (ogrzane do temp. pokojowej), olej. Wymieszać.
Następnie wsypać obie mąki i sól.
![Krok 1 - Bagietki z serem i czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bagietki-z-serem-i-czarnuszka1-2.jpg)
Po tym czasie ciasto wyjąć na stolnicę, krótko zagnieść i podzielić na 8 kawałków.
![Krok 2 - Bagietki z serem i czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bagietki-z-serem-i-czarnuszka2-2.jpg)
Z każdego kawałka uformować wałek i ułożyć na blasze do bagietek. Przykryć ściereczką i odstawić do lekkiego napuszenia.
![Krok 3 - Bagietki z serem i czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bagietki-z-serem-i-czarnuszka3-2.jpg)
Podrośnięte ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać tartym żółtym serem, czarnuszką
![Krok 4 - Bagietki z serem i czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bagietki-z-serem-i-czarnuszka4-2.jpg)
![Krok 5 - Bagietki z serem i czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bagietki-z-serem-i-czarnuszka5-2.jpg)
![Krok 6 - Bagietki z serem i czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bagietki-z-serem-i-czarnuszka6-2.jpg)