Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe pancakes
Bananowe pancakes na rodzinne śniadanie:
- tylko kilka składników i gotowe,
- na bazie dojrzałych owoców (więc nic się nie zmarnuje:),
- nie mieszaj ciasta na pankejki zbyt długo.
Kroki postępowania
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon i szczyptę soli wymieszać.
![Krok 1 - Bananowe pancakes foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowe-pancakes1-2.jpg)
![Krok 2 - Bananowe pancakes foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowe-pancakes2-2.jpg)
W osobnej misce roztrzepać jajko, wlać mleko, olej i wymieszać.
![Krok 3 - Bananowe pancakes foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowe-pancakes3-2.jpg)
Następnie dodać rozgniecione banany.
![Krok 4 - Bananowe pancakes foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowe-pancakes4-2.jpg)
Do mokrych składników dodać suche i dokładnie wymieszać całość.
![Krok 5 - Bananowe pancakes foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowe-pancakes5-2.jpg)
Do ciasto wsypać garść rodzynek i wymieszać.
![Krok 6 - Bananowe pancakes foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowe-pancakes6-2.jpg)
Suchą patelnie rozgrzać i nałożyć niewielkie porcje ciasta.
![Krok 7 - Bananowe pancakes foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowe-pancakes7-2.jpg)
![Krok 8 - Bananowe pancakes foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowe-pancakes8-2.jpg)