Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 3 sztuki
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
bulion drobiowy 1 litr
ziele angielskie 2 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
śmietana 2 łyżki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz

buraczki wrzucam do bulionu ( często korzystam z rosołu który został mi z poprzedniego dnia) i dodaje kwasku cytrynowego i gotuję aż puszczą sok .

dodaje przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie i ząbek czosnku. na koniec dodaję śmietanę majeranek i chwilkę gotuję.

barszcz podajemy wg uznania ja np dziś z makaronem:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 13.10.2012 07:42
zdrowy barszczyk :) uwielbiam :)
kaja1991 17.09.2012 15:21
prosty i szybki przepis;)
kaja1991 17.09.2012 15:21
u mnie przeważa śmietana i dla tego kolor jaśniejszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak