Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński
Przygotowanie barszczu ukraińskiego jest stosunkowo czasochłonne, dlatego dobra organizacja w kuchni jest gwarantem sukcesu. Można przyspieszyć czas jego przygotowywania, sięgając np. po fasolę z puszki. Jeśli zaś chcemy przygotować ją od zera, konieczne jest moczenie fasoli przez ok. 12 godzin.
Jeśli ten etap mamy już z głowy, przygotowanie barszczu ukraińskiego będzie szybsze. Wystarczy następnie przygotować składniki, przygotować z nich wywar, dodać przetarte pomidory, mąkę oraz zakwas.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Barszcz ukraiński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-ukrainski25-2.jpg)
![Krok 2 - Barszcz ukraiński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-ukrainski26-2.jpg)
![Krok 3 - Barszcz ukraiński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-ukrainski27-2.jpg)
![Krok 4 - Barszcz ukraiński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-ukrainski28-2.jpg)
![Krok 5 - Barszcz ukraiński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-ukrainski29-2.jpg)