Przepis i sposób przygotowania na: Borówkowy torcik
Kroki postępowania
Odkładamy ok. 11 -12 biszkoptów na boki tortu.
Pozostałe biszkopty przekładamy do miski i kruszymy. Dodajemy do nich rozpuszczone masło i całość zagniatamy. Tak przygotowaną biszkoptową masą wykładamy dno tortownicy. Boki obkładamy odłożonymi biszkoptami. Całość odstawiamy do lodówki.
Przygotowujemy borówkowe wypełnienie
![Krok 1 - Borówkowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/borowkowy-torcik1-2.jpg)
![Krok 2 - Borówkowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/borowkowy-torcik2-2.jpg)
Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody. Studzimy.
![Krok 3 - Borówkowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/borowkowy-torcik3-2.jpg)
![Krok 4 - Borówkowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/borowkowy-torcik4-2.jpg)
Tak przygotowany torcik odstawiamy do zastygnięcia do lodówki.
Gotowy, zastygnięty tort wyjmujemy z formy i dowolnie dekorujemy. U mnie dekoracje stanowią borówki oraz maliny. Dla rozjaśnienia delikatnie posypujemy je cukrem pudrem. Można także polać je rozpuszczoną białą czekoladą.
PODAJEMY:)
![Krok 5 - Borówkowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/borowkowy-torcik5-2.jpg)