Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z klopsikami, ziemniakami i jajkiem
Kroki postępowania
Warzywa - marchewkę oraz pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę, przekładamy do garnka zalewamy bulionem (lub wodą) i gotujemy 5 minut. Botwinkę - cały pęczek kroimy drobno, dodajemy do warzyw, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - gotujemy 15 minut.
![Krok 1 - Botwinka z klopsikami, ziemniakami i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/botwinka-z-klopsikami-ziemniakami-i-jajkiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Botwinka z klopsikami, ziemniakami i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/botwinka-z-klopsikami-ziemniakami-i-jajkiem2-2.jpg)
Przygotowujemy klopsiki. Mięso przekładamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem, dodajemy posiekany koperek.
![Krok 3 - Botwinka z klopsikami, ziemniakami i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/botwinka-z-klopsikami-ziemniakami-i-jajkiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Botwinka z klopsikami, ziemniakami i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/botwinka-z-klopsikami-ziemniakami-i-jajkiem4-2.jpg)
![Krok 5 - Botwinka z klopsikami, ziemniakami i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/botwinka-z-klopsikami-ziemniakami-i-jajkiem5-2.jpg)
![Krok 6 - Botwinka z klopsikami, ziemniakami i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/botwinka-z-klopsikami-ziemniakami-i-jajkiem6-2.jpg)