Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki bez drożdży
Kroki postępowania
Wymieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia. Dodaj masło i rozcieraj palcami. Roztrzep 2 jajka z mlekiem.
![Krok 1 - Bułeczki bez drożdży foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-bez-drozdzy1-2.jpg)
![Krok 2 - Bułeczki bez drożdży foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-bez-drozdzy2-2.jpg)
![Krok 3 - Bułeczki bez drożdży foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-bez-drozdzy3-2.jpg)
Złącz końce (w obwarzanek) i zakręć. Możesz zrobić bułeczki również w innej formie np. zawinąć w ślimaczka, warkocz lub jako zwykłą okrągłą bułeczkę.
![Krok 4 - Bułeczki bez drożdży foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-bez-drozdzy4-2.jpg)
Roztrzep jajko i posmaruj nim bułeczki. Możesz posypać jeśli chcesz, ja do tego użyłam sezamu, ale nie jest on konieczny.
![Krok 5 - Bułeczki bez drożdży foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-bez-drozdzy5-2.jpg)
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
![Krok 6 - Bułeczki bez drożdży foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-bez-drozdzy6-2.jpg)