Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki szczypiorkowe
Kroki postępowania
W kubku wymieszać mleko z wodą i lekko podgrzać. Dodać cukier i drożdże i mieszać aż do rozpuszczenia.
![Krok 1 - Bułeczki szczypiorkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-szczypiorkowe1-2.jpg)
Do misy robota wsypać natkę i szczypiorek, dodać jajko, olej oraz rozczyn.
![Krok 2 - Bułeczki szczypiorkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-szczypiorkowe2-2.jpg)
Na koniec wsypać mąkę i sól. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
![Krok 3 - Bułeczki szczypiorkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-szczypiorkowe3-2.jpg)
Po tym czasie ciasto wyjąć na stolnicę, krótko zagnieść, uformować prostokąt.
![Krok 4 - Bułeczki szczypiorkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-szczypiorkowe4-2.jpg)
Ciasto pokroić na kwadraty i ułożyć na wyścielonej papierem blasze. Przykryć ściereczką i odstawić do napuszenia na 30 minut.
![Krok 5 - Bułeczki szczypiorkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-szczypiorkowe5-2.jpg)
Piec ok. 20 minut w 180 stopniach, wystudzić na kratce
![Krok 6 - Bułeczki szczypiorkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-szczypiorkowe6-2.jpg)