Przepis i sposób przygotowania na: Bułka wrocławska
Kroki postępowania
![Krok 1 - Bułka wrocławska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulka-wroclawska1-2.jpg)
![Krok 2 - Bułka wrocławska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulka-wroclawska2-2.jpg)
![Krok 3 - Bułka wrocławska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulka-wroclawska3-2.jpg)
![Krok 4 - Bułka wrocławska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulka-wroclawska4-2.jpg)
![Krok 5 - Bułka wrocławska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulka-wroclawska5-2.jpg)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C, a pod blachę wstawić naczynie z wodą.
![Krok 6 - Bułka wrocławska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulka-wroclawska6-2.jpg)
![Krok 7 - Bułka wrocławska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulka-wroclawska7-2.jpg)
mąka pszenna | 650 g |
mleko ciepłe | 250 ml |
woda letnia | 150 ml |
olej rzepakowy | 2-3 łyżki |
masło | 2 łyżki |
sól | płaska łyżeczka |
cukier drobny | 1 łyżka |
drożdże suche | 1 op. |
żółtko jajek | 2 |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: