Przepis i sposób przygotowania na: Bułki wrocławskie z kefirem
Kroki postępowania
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól oraz rozczyn drożdżowy, jajko i kefir - wyrabiamy wszystko na miękkie gładkie ciasto (wyrabiałam robotem z nakładką do ciasta drożdżowego) wyrabiamy do momentu aż ciasto będzie odchodzić od ścianek miski i nie będzie się lepić - będzie elastycznie.
![Krok 1 - Bułki wrocławskie z kefirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-wroclawskie-z-kefirem1-2.jpg)
![Krok 2 - Bułki wrocławskie z kefirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-wroclawskie-z-kefirem2-2.jpg)
![Krok 3 - Bułki wrocławskie z kefirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-wroclawskie-z-kefirem3-2.jpg)
![Krok 4 - Bułki wrocławskie z kefirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-wroclawskie-z-kefirem4-2.jpg)
Odstawiamy na kolejną godzinę do wyrośnięcia.
![Krok 5 - Bułki wrocławskie z kefirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-wroclawskie-z-kefirem5-2.jpg)
Bułki wyciągamy na kratkę i studzimy.
![Krok 6 - Bułki wrocławskie z kefirem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-wroclawskie-z-kefirem6-2.jpg)