Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Buraczki na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1/2 kg
cebula biała 1 sztuka
oliwa 1 łyżeczka
cukier 1 łyzka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na zimno

Obrane buraczki gotujemy w osolonej wodzie, a następnie studzimy i scieramy na tarce o dowolnych oczkach(ja lubię te najmniejsze oczka). Cebulę tez ścieramy na tarce dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. I gotowe doskonałe do obiadu. Takie buraczki mają całkiem inny smak niż te ze słoiczka robione na occie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.11.2013 10:12
my też lubimy takie
Rybciia 02.09.2013 11:37
bardzo lubię :-)
Dorian 06.03.2013 18:41
pyszny dodatek do obiadku
Jodaj 13.02.2013 11:41
najlepszy dodatek do obiadu :)
ElizaT 24.01.2013 10:49
lubię buraczki
pajbek 21.01.2013 23:01
Lubię buraczki i na ciepło i na zimno :-)
gosia56 16.01.2013 13:58
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak