Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Buraczki z czarną porzeczką

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Wyśmienite połączenie składników, które sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych. Szczególnie pieczeni lub mięs smażonych. Spróbujecie, to nawet mięsa nie trzeba będzie ;)

Składniki:

buraki czerwone 500 gramów
czarna porzeczka 200 mililitrów
olej z pestek dyni 25 mililitrów

Porada

W przepisie użyliśmy czarnej porzeczki w syropie bez dodatku cukru.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z czarną porzeczką

Buraczki czyścimy, każdą sztukę owijamy w folię aluminiową, pieczemy 80 minut w temperaturze 180°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Porzeczki osączamy z zalewy, dodajemy do buraczków razem z olejem. Do smaku doprawiamy ksylitolem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak