Przepis i sposób przygotowania na: Cebularze
Kroki postępowania
Mąkę przesiewamy do dużej miski,dodajemy olej,sól,żółtko i dobrze mieszamy razem.Następnie wlewamy rozrobione drożdże do mąki i wyrabiamy ciasto ( jeżeli ciasto jest zbyt twarde,gęste dodajemy jeszcze wody)
Ciasto wyrabiamy aż będzie elastyczne i będzie samo odchodzić nam od ręki.
Tak przygotowane ciasto przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ( około 1 godz.)
![Krok 1 - Cebularze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cebularze32-2.jpg)
obieramy ,przekrawamy na 4 części i kroimy grubiej.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy cebulę,podsmażamy aż lekko się zeszkli,regularnie mieszamy,doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
![Krok 2 - Cebularze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cebularze33-2.jpg)
![Krok 3 - Cebularze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cebularze34-2.jpg)
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20-25 min.
Smacznego :)
![Krok 4 - Cebularze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cebularze35-2.jpg)