Przepis i sposób przygotowania na: Chleb razowy z otrębami żytnimi
Kroki postępowania
ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
![Krok 1 - Chleb razowy z otrębami żytnimi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-razowy-z-otrebami-zytnimi1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb razowy z otrębami żytnimi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-razowy-z-otrebami-zytnimi2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb razowy z otrębami żytnimi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-razowy-z-otrebami-zytnimi3-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb razowy z otrębami żytnimi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-razowy-z-otrebami-zytnimi4-2.jpg)
wyrabiam ciasto rękoma, w razie potrzeby bardzo delikatnie podsypując mąką.
Przekładam do natłuszczonej i obsypanej otrębami foremki o wymiarach 30x8,5 cm. Odstawiam do ponownego wyrastania. Wyrośnięte ciasto wstawiam do nagrzanego do
230°C piekarnika i piekę 10 minut, następnie zmniejszam temperaturę do 200°C
i piekę 25 minut. Upieczony studzę na kratce kuchennej.
![Krok 5 - Chleb razowy z otrębami żytnimi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-razowy-z-otrebami-zytnimi5-2.jpg)