Przepis i sposób przygotowania na: Chleb wiejski
Przepis na chleb wiejski wykorzystuje mąkę pszenną i razową, co nadaje chlebkowi ciekawej konsystencji. W przepisie na ten chlebek wiejski, początkowym etapem jest stworzenie rozczynu na bazie drożdży, które nie tylko dodają ciastu puszystości, ale również wspaniałego smaku. Proces ten pozwala rozwinąć głęboki smak i aromat chleba.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb wiejski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-wiejski2-2.jpg)
Dodać jajka, siemię lniane i wyrabiać 15 minut. Odstawić w ciepłe miejsce na 1 h do wyrośnięcia.
![Krok 2 - Chleb wiejski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-wiejski3-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb wiejski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-wiejski4-2.jpg)
Wyłożyć na kratkę i wystudzić.
![Krok 4 - Chleb wiejski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-wiejski5-2.jpg)