Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z czarnuszką na żytnim zakwasie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb z czarnuszką na żytnim zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-czarnuszka-na-zytnim-zakwasie1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb z czarnuszką na żytnim zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-czarnuszka-na-zytnim-zakwasie2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb z czarnuszką na żytnim zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-czarnuszka-na-zytnim-zakwasie3-2.jpg)
zakwas żytni | 100 gram |
mąka żytnia | 100 gram razowa |
mąka pszenna typ 750 | 70 gram |
mąka pszenna typ 450 | 100 gram |
sól | 7 gram |
cukier | 1 łyżeczka |
olej | 1 łyżka |
Czarnuszka nasiona Prymat | 1 łyżeczka + do posypania |
woda ciepła | 1 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: