Przepis i sposób przygotowania na: CHLEBEK PSZENNO-RAZOWY
Kroki postępowania
![Krok 1 - CHLEBEK PSZENNO-RAZOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-pszenno-razowy1-2.jpg)
![Krok 2 - CHLEBEK PSZENNO-RAZOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-pszenno-razowy2-2.jpg)
![Krok 3 - CHLEBEK PSZENNO-RAZOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-pszenno-razowy3-2.jpg)
Foremki z wyrośniętym ciastem przekładamy do gorącego piekarnika i pieczemy ok 15 minut ,następnie zmniejszamy temp.do 200 st.C i pieczemy ok 30 minut.
![Krok 4 - CHLEBEK PSZENNO-RAZOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-pszenno-razowy4-2.jpg)
![Krok 5 - CHLEBEK PSZENNO-RAZOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-pszenno-razowy5-2.jpg)
![Krok 6 - CHLEBEK PSZENNO-RAZOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-pszenno-razowy6-2.jpg)
mąka pszenna | 600 gram |
mąka razowa | 200 gram |
drożdże suche | 2 szt |
sól | 2 łyżeczki |
cukier | 2 łyżeczki |
woda letnia | 400 ml |
maślanka | 200 ml |
olej | 2-3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: