Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek z Pesto
Kroki postępowania
Gotowy rozczyn pozostawiamy do podrośnięcia.
Między czasie masło topimy i studzimy.
![Krok 1 - Chlebek z Pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-z-pesto1-2.jpg)
Między czasie możemy przygotować pesto.
![Krok 2 - Chlebek z Pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-z-pesto2-2.jpg)
![Krok 3 - Chlebek z Pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-z-pesto3-2.jpg)
![Krok 4 - Chlebek z Pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-z-pesto4-2.jpg)
![Krok 5 - Chlebek z Pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-z-pesto5-2.jpg)
Chlebek pieczemy około 50 minut w 180˚C.
PESTO: Do garnka przekładamy kiełki. Dodajemy do nich słonecznik, olej oraz pokrojony w plasterki czosnek. Miksujemy całość dokładnie. Na koniec wciskamy sok z cytryny oraz doprawiamy do smaku. Pesto ponownie miksujemy.
![Krok 6 - Chlebek z Pesto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-z-pesto6-2.jpg)