Przepis i sposób przygotowania na: Churros
Churros to doskonały pomysł na przekąskę na imprezę, choć w Hiszpanii jada się je w Nowy Rok, to nic nie stoi na przeszkodzie, abyśmy przygotowali je w inną porę roku. Doskonale nadają się na imprezę, jako alternatywa doskonale znanych nam pączków. Są chrupiące na zewnątrz, a miękkie w środku. Do ich przygotowania niezbędny jest rękaw cukierniczy.
- przepis na churros
- jak zrobić hiszpańskie churros
- z czym podawać churros
Kroki postępowania
Masło rozpuszczamy w wodzie.
![Krok 1 - Churros foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros35-2.jpg)
Dodajemy cukier puder, ciągle mieszając.
![Krok 2 - Churros foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros36-2.jpg)
Dodajemy mąkę, cały czas mieszając.
![Krok 3 - Churros foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros37-2.jpg)
Do wymieszanej masy dodajemy całe jajko i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
![Krok 4 - Churros foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros38-2.jpg)
![Krok 5 - Churros foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros39-2.jpg)
Usmażone na złoty kolor churros wyciągamy i kładziemy na papierowym ręczniku tak, aby nadmiar tłuszczu się odsączył.
![Krok 6 - Churros foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros40-2.jpg)
Churros smakują idealnie z rozpuszczoną czekoladą lub cukrem pudrem.
![Krok 7 - Churros foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros49-2.jpg)