Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka maślane
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasteczka maślane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-maslane1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasteczka maślane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-maslane2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasteczka maślane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-maslane3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasteczka maślane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-maslane4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasteczka maślane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-maslane5-2.jpg)
(Piekarnik powinien być uprzednio rozgrzany.)
Ciasteczka ostudzić na kratce do pieczenia.
(Po wyjęciu z piekarnika będą bardzo delikatne, a z czasem stwardnieją.)
![Krok 6 - Ciasteczka maślane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-maslane6-2.jpg)
mąka pszenna | 160 gram |
masło | 120 gram |
cukier | 50 gram |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
cukier brązowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: