Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasteczka ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 250 gram
kaszka 250 gram ryżowej
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka
śmietana 2 łyżki
wiórki kokosowe 3 łyżki
cukier waniliowy 8 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ryżowe

Masło utrzeć z cukrem i cukier waniliowy. Dodać żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, kokos i kaszkę ryżową. Wymieszać dłońmi na gęstą masę. Delikatnie dodać pianę z białek. Palcami formować ciasteczka o nieregularnym kształcie i układać na blasze wysmarowanej masłem. Piec 15-20 minut w 180 C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.09.2016 20:15
Z gotowanego ryżu też by wyszły?
Jagódka77 20.03.2016 13:07
smakowicie wygladają
Madzik239 07.02.2016 11:21
Bardzo fajne ciasteczka
cukiereczek 07.02.2016 10:57
bardzo fajne ciasteczka
Ewelina1991 07.02.2016 09:42
uwielbiam ciasteczka
pestka 07.02.2016 09:38
świetne ciasteczka
Babeczka35 07.02.2016 08:35
Super te ciasteczka.
Futka 07.02.2016 08:33
Pomysłowe i smakowite ciasteczka :)
Łukasz15 06.02.2016 23:41
Super ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak