Przepis i sposób przygotowania na: ciastka cynamonowo kakaowe
Kroki postępowania
Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, żółtko i śmietankę kokosową.
![Krok 1 - ciastka cynamonowo kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-cynamonowo-kakaowe4-2.jpg)
Dodaj cukier i wyrób ciasto.
![Krok 2 - ciastka cynamonowo kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-cynamonowo-kakaowe2-2.jpg)
Podziel ciasto na dwie części, do jednej dodaj łyżeczkę cynamonu i dokładnie zagnieć na jednolitą masę.
![Krok 3 - ciastka cynamonowo kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-cynamonowo-kakaowe3-2.jpg)
Do drugiej części dodaj kakao i również zagnieć dokładnie na jednolity kolor.
![Krok 4 - ciastka cynamonowo kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-cynamonowo-kakaowe1-2.jpg)
Oba rodzaje ciasta uformuj w wałki, przetnij wzdłuż na 4 lub więcej plastry. Następnie przełuż je naprzemiennie i lekko rozwałkuj.
![Krok 5 - ciastka cynamonowo kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-cynamonowo-kakaowe6-2.jpg)
Uformuj wałek i zawiń w folię spożywczą. Odstaw do lodówki lub zamrażarki do stwardnienia.
![Krok 6 - ciastka cynamonowo kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-cynamonowo-kakaowe5-2.jpg)
Stwardniały wałek pokrój ostrym nożem na plastry o grubości 3-5 mm. Piecz 15 minut w temperaturze 170 stopni.
![Krok 7 - ciastka cynamonowo kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-cynamonowo-kakaowe0-2.jpg)