Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z truskawkami 1 polewa czekoladową.
Kroki postępowania
Żółtka mieszamy i dodajemy do nich wrzątek oraz aromat śmietankowy.
Dodajemy do ubitych białek i ponownie miksujemy przez chwile, aby połączyć składniki.
![Krok 1 - Ciasto biszkoptowe z truskawkami 1 polewa czekoladową. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-biszkoptowe-z-truskawkami-1-polewa-czekoladowa.1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto biszkoptowe z truskawkami 1 polewa czekoladową. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-biszkoptowe-z-truskawkami-1-polewa-czekoladowa.3-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto biszkoptowe z truskawkami 1 polewa czekoladową. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-biszkoptowe-z-truskawkami-1-polewa-czekoladowa.2-2.jpg)
Galaretkę rozpuszczamy w 2 łyżkami żelatyny i odstawiamy do przestudzenia.
Gdy galaretka będzie chłodna przekładamy do niej truskawki.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia oraz umieszczamy biszkopt na zaczynając od lewego boku keksówki poprzez spód i drugi bok. Do tak przygotowanego biszkoptu wlewamy tężejąca już galaretkę z truskawkami. Przykrywamy reszta biszkoptu i dociskamy mocno. Ciasto wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Następnie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i dodajemy mleko. Ciasto polewamy polewą.
![Krok 4 - Ciasto biszkoptowe z truskawkami 1 polewa czekoladową. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-biszkoptowe-z-truskawkami-1-polewa-czekoladowa.8-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto biszkoptowe z truskawkami 1 polewa czekoladową. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-biszkoptowe-z-truskawkami-1-polewa-czekoladowa.5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto biszkoptowe z truskawkami 1 polewa czekoladową. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-biszkoptowe-z-truskawkami-1-polewa-czekoladowa.7-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto biszkoptowe z truskawkami 1 polewa czekoladową. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-biszkoptowe-z-truskawkami-1-polewa-czekoladowa.6-2.jpg)
![Krok 8 - Ciasto biszkoptowe z truskawkami 1 polewa czekoladową. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-biszkoptowe-z-truskawkami-1-polewa-czekoladowa.4-2.jpg)