Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe z morelami i kruszonką
Kroki postępowania
Jajka ucieram z pozostałym cukrem.
Wyrośnięty rozczyn połączyłam z mąką, ubitymi jajkami, roztopionym masłem i mlekiem. Całość wyrabiałam, aż ciasto było lśniące i dobrze wyrobione. Miskę nakryłam folią spożywczą i odstawiłam do wyrośnięcia.
![Krok 1 - Ciasto drożdżowe z morelami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-morelami-i-kruszonka1-2.jpg)
Gdy ciasto było wyrośnięte ułożyłam na wierzchu po krojone morele bez pestek.
![Krok 2 - Ciasto drożdżowe z morelami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-morelami-i-kruszonka2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto drożdżowe z morelami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-morelami-i-kruszonka3-2.jpg)
Upieczone ciasto pozostawiłam w foremce do lekkiego przestygnięcia, następnie przełożyłam na kratkę kuchenną do całkowitego wystudzenia.
![Krok 4 - Ciasto drożdżowe z morelami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-morelami-i-kruszonka4-2.jpg)