Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowe ze śliwkami
Kroki postępowania
Do miski wlewamy kefir, olej i wbijamy jajka.
![Krok 1 - Ciasto kakaowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kakaowe-ze-sliwkami15-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto kakaowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kakaowe-ze-sliwkami16-2.jpg)
Do płynnych składników wsypujemy wymieszane, sypkie składniki.
![Krok 3 - Ciasto kakaowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kakaowe-ze-sliwkami17-2.jpg)
Całość mieszamy bardzo krótko, tylko do połączenia się składników.
![Krok 4 - Ciasto kakaowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kakaowe-ze-sliwkami18-2.jpg)
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Na wierzch ciasta układamy połówki wydrylowanych śliwek. Owoce posypujemy mielonym cynamonem i płatkami migdałowymi.
Pieczemy 45 minut w 175 stopniach. Polecam!
![Krok 5 - Ciasto kakaowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kakaowe-ze-sliwkami19-2.jpg)