Przepis i sposób przygotowania na: ciasto makowe aksamitne
Kroki postępowania
Masę makową przełożyłam do miski, dodałam żółtka, proszek do pieczenia, budyń (proszek) i dokładnie zmiksowałam mikserem na jednolitą masę.
![Krok 1 - ciasto makowe aksamitne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-makowe-aksamitne2-2.jpg)
Śmietanę kremówkę ubiłam i dodałam do masy makowej rozprowadzając ją dokładnie.
![Krok 2 - ciasto makowe aksamitne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-makowe-aksamitne3-2.jpg)
Białka jajek ubiłam na sztywno i delikatnie połączyłam z resztą.
![Krok 3 - ciasto makowe aksamitne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-makowe-aksamitne1-2.jpg)
Piekłam 30 minut w temperaturze 170 stopni. Ciasto jest bardzo delikatne i ma aksamitną teksturę. Polecam.
![Krok 4 - ciasto makowe aksamitne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-makowe-aksamitne0-2.jpg)