Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto maślane z truskawkami i kruszonką - pyszne
Kroki postępowania
Przygotowujemy kruszonkę:
Wszystkie składniki wsypać do miski i wyrabiać rękami aż się wszystko ładnie sklei. Odstawić do lodówki na czas przygotowywania ciasta.
![Krok 1 - Ciasto maślane z truskawkami i kruszonką - pyszne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-maslane-z-truskawkami-i-kruszonka-pyszne1-2.jpg)
Margarynę utrzeć aż masa będzie jednolita, lśniąca. Stopniowo dodawać cukier i nadal ucierać.
![Krok 2 - Ciasto maślane z truskawkami i kruszonką - pyszne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-maslane-z-truskawkami-i-kruszonka-pyszne2-2.jpg)
Do margaryny dodawać stopniowo, pojedynczo całe jajka. Dobrze zmiksować.
![Krok 3 - Ciasto maślane z truskawkami i kruszonką - pyszne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-maslane-z-truskawkami-i-kruszonka-pyszne3-2.jpg)
Następnie dodać stopniowo mąkę wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Miksować do połączenia składników.
![Krok 4 - Ciasto maślane z truskawkami i kruszonką - pyszne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-maslane-z-truskawkami-i-kruszonka-pyszne4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto maślane z truskawkami i kruszonką - pyszne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-maslane-z-truskawkami-i-kruszonka-pyszne5-2.jpg)
Posypać ciasto kruszonką. Piec w nagrzanym piekarniku do 180-200 stopni przez około 30 minut aż się zrumieni góra lub do suchego patyczka. Smacznego!
*Blacha - 30x25 cm.
![Krok 6 - Ciasto maślane z truskawkami i kruszonką - pyszne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-maslane-z-truskawkami-i-kruszonka-pyszne6-2.jpg)