Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na maślance z truskawkami
Aby ucierane ciasto z truskawkami nie miało zakalca i dobrze się upiekło, zachowaj kilka zasad:
- wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej; to znaczy, że przed przystąpieniem do ich łączenia wyjmij je z lodówki na blat/stół w kuchni i poczekaj, aż się nieco ocieplą;
- truskawki umyj, ale przed dodaniem do ciasta, osusz;
- ciasto wkładaj do nagrzanego piekarnika.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto na maślance z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-na-maslance-z-truskawkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto na maślance z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-na-maslance-z-truskawkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto na maślance z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-na-maslance-z-truskawkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto na maślance z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-na-maslance-z-truskawkami4-2.jpg)
Wstawić do gorącego piekarnika i piec w 160°C z termoobiegiem przez 45-50 min.
Smacznego :)
![Krok 5 - Ciasto na maślance z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-na-maslance-z-truskawkami5-2.jpg)