Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na oleju z czerwoną porzeczką
Kroki postępowania
Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić na sztywno (jak do biszkoptu). Wlewać małym strumieniem olej i miksować na wolnych obrotach. Mąki z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko, dodawać porcjami do masy i miksować na najwolniejszych obrotach. Możemy również mieszać drewnianą łyżką.
Blachę o wymiarach 26x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przelać połowę ciasta.
![Krok 1 - Ciasto na oleju z czerwoną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-na-oleju-z-czerwona-porzeczka1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto na oleju z czerwoną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-na-oleju-z-czerwona-porzeczka2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto na oleju z czerwoną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-na-oleju-z-czerwona-porzeczka3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto na oleju z czerwoną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-na-oleju-z-czerwona-porzeczka4-2.jpg)