Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto przekładane kremem z wiśniami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto przekładane kremem z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-przekladane-kremem-z-wisniami1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto przekładane kremem z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-przekladane-kremem-z-wisniami2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto przekładane kremem z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-przekladane-kremem-z-wisniami3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto przekładane kremem z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-przekladane-kremem-z-wisniami4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto przekładane kremem z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-przekladane-kremem-z-wisniami5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto przekładane kremem z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-przekladane-kremem-z-wisniami6-2.jpg)
jajko | 2 sztuki |
mąka tortowa | 500 gram |
masło lub margaryna | 150 gram |
cukier | 0,5 szklanki |
maślanka | 0,5 szklanki |
drożdże suche | 20 gram |
budyń waniliowy | 1 opakowanie |
masło lub margaryna | 300 gram |
mleko 2% | 2 szklanki |
wiśnie bez pestek | 300 gram |
cukier drobny | 8 łyżek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: