Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto REGGAE
Kroki postępowania
Szpinak umyć, osuszyć i zmiksować z olejem, sokiem z cytryny i skórką otartą z cytryny lub limonki.
![Krok 1 - Ciasto REGGAE foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-reggae1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto REGGAE foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-reggae2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto REGGAE foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-reggae3-2.jpg)
Upiec w 165*C z termoobiegiem prze ok. 45-50 minut.
![Krok 4 - Ciasto REGGAE foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-reggae4-2.jpg)
Jajka z cukrem ubić na puszysty kogel-mogel. Dodać kefir oraz sypki budyń i zmiksować.
![Krok 5 - Ciasto REGGAE foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-reggae5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto REGGAE foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-reggae6-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto REGGAE foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-reggae7-2.jpg)
Piec przez ok. 45 minut.
Przy otwieraniu piekarnika uważać na gorącą parę!
![Krok 8 - Ciasto REGGAE foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-reggae8-2.jpg)
Truskawki umyć, zmiksować na mus, wlać do litrowego pojemnika (np.słoik), dodać rozpuszczoną galaretkę, grenadynę i ew. dosłodzić do smaku - dopełnić zimną wodą pod samą szyjkę słoika - dokładnie wymieszać.
![Krok 9 - Ciasto REGGAE foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-reggae9-2.jpg)
Krzepnącą wylać na wierzch sernika i włożyć do lodówki na kilka godzin.
![Krok 10 - Ciasto REGGAE foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-reggae10-2.jpg)