Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Szefa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto Szefa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-szefa3-2.jpg)
1 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem. Dodać rozrobiony w 1/2 szklanki mleka proszek budyniowy (użyj budyniu z cukrem), i ugotować budyń. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Zimny budyń utrzeć z masłem na puszystą masę.
![Krok 2 - Ciasto Szefa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-szefa4-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto Szefa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-szefa5-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto Szefa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-szefa6-2.jpg)
Żelatynę rozrobić w niewielkiej ilości gorącej wody i pozostawić do napęcznienia. Śmietanę ubić z cukrem. Dodać żelatynę i wymieszać. Wyłożyć na herbatniki. Wstawić do lodówki najlepiej na noc. Przed podaniem posypać kakao.
Smacznego :)
![Krok 5 - Ciasto Szefa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-szefa7-2.jpg)