Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z delicjami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto z delicjami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-delicjami5-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z delicjami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-delicjami6-2.jpg)
Wykonanie masy :
Do większego garnka wlać wodę i dać borówki oraz jeżyny . Całość lekko zagotować . Po zagotowaniu rozpuszczamy w nich galaretki i pozostawiamy do stężenia. Gotową tężejącą się masą wylewamy na biszkopt.
![Krok 3 - Ciasto z delicjami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-delicjami7-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z delicjami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-delicjami8-2.jpg)
Wykonanie śnieżki :
Śnieżkę ubijamy na mleku przez 5 minut , wlewamy tężejącą się galaretkę mieszamy całość wylewając na delicje . Jak śnieżka dobrze stężeje na wierzch dajemy tężejące się galaretki. Ciasto dajemy do schłodzenia aż stężeją masy na około 3 godziny.
![Krok 5 - Ciasto z delicjami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-delicjami9-2.jpg)