Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kremem porzeczkowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto z kremem porzeczkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-kremem-porzeczkowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z kremem porzeczkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-kremem-porzeczkowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto z kremem porzeczkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-kremem-porzeczkowym0-2.jpg)
Ciasto: | |
jaja | 10 szt |
cukier | 350 g |
mąka | 270 g |
mąka ziemniaczana | 100 g |
masło | 100 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
kakao | 30 g |
Krem: | |
cukier | 120 g |
budyń waniliowy | 50 g |
masło | 300 g |
sok z cytryny | 2 łyżki |
porzeczki czarne | 250 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: