Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z morelami i kruszonką
Ciasto jogurtowe można przygotować z ulubionymi, sezonowymi owocami. Morele lub brzoskwinie sprawdzą się tutaj bardzo dobrze. Więc jeśli macie nadmiar tych owoców, w przydomowych sadach, to koniecznie wykorzystajcie je do upieczenia tego ciasta.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto z morelami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-morelami-i-kruszonka10-2.jpg)
mąkę wymieszać z proszkiem i dodawać stopniowo do masy, wlać jogurt najlepiej żeby był gęsty typu greckiego, zmiksować.
![Krok 2 - Ciasto z morelami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-morelami-i-kruszonka11-2.jpg)
Wylać na wyłożoną pergaminem blaszkę, ułożyć na cieście pokrojone w kawałki morele lub brzoskwinie.
![Krok 3 - Ciasto z morelami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-morelami-i-kruszonka12-2.jpg)
Kruszonka: Wszystkie składniki kruszonki wymieszać ze sobą i rozdrobnić w palcach, nie zagniatać ciasta!
![Krok 4 - Ciasto z morelami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-morelami-i-kruszonka13-2.jpg)
Posypać wierzch. Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika, grzanie góra dół i piec około 45 minut. Po wystudzeniu oprószyć pudrem.
![Krok 5 - Ciasto z morelami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-morelami-i-kruszonka14-2.jpg)