Przepis i sposób przygotowania na: Cieciorka ze szpinakiem
O smaku tego dania decydują przyprawy, czosnek i świeżo tarty imbir. Ugotowana ciecierzyca połączona jest z zeszkloną cebulką, szpinakiem i jogurtem naturalnym, który tworzy pyszny sos. Jeśli chcesz aby danie było jeszcze bardziej kremowe - użyj mleka kokosowego.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Cieciorka ze szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cieciorka-ze-szpinakiem1-2.jpg)
Po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir i smażymy chwilkę razem. Kolejno dodajemy kmin, curry, kurkumę, chili i mieszając smażymy około 1 minuty.
![Krok 2 - Cieciorka ze szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cieciorka-ze-szpinakiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Cieciorka ze szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cieciorka-ze-szpinakiem3-2.jpg)
Gdy to nastąpi dodajemy cieciorkę, koncentrat pomidorowy i odrobinę zalewy. Całość delikatnie mieszamy i smażymy jeszcze około 1 minuty.
![Krok 4 - Cieciorka ze szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cieciorka-ze-szpinakiem4-2.jpg)
![Krok 5 - Cieciorka ze szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cieciorka-ze-szpinakiem5-2.jpg)
![Krok 6 - Cieciorka ze szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cieciorka-ze-szpinakiem0-2.jpg)