Przepis i sposób przygotowania na: "Crepes Suezette" czyli naleśniki w pomarańczowym syropie
Kroki postępowania
Następnie sok wyciśnięty z pomarańczy, startą skórkę, masło i cukier łączymy w garnuszku i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu przez ok.5-10 minut do czasu, aż w sosu powstanie syrop.
![Krok 1 - "Crepes Suezette" czyli naleśniki w pomarańczowym syropie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/crepes-suezette-czyli-nalesniki-w-pomaranczowym-syropie1-2.jpg)
![Krok 2 - "Crepes Suezette" czyli naleśniki w pomarańczowym syropie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/crepes-suezette-czyli-nalesniki-w-pomaranczowym-syropie2-2.jpg)
Naleśniki w takim syropie to też ciekawa alternatywa jeśli zostały nam niewykorzystane naleśniki (np. z poprzedniego dnia). Zapach syropu unoszący się z rana w domu niesamowicie przyciąga do kuchni niejadki :)
![Krok 3 - "Crepes Suezette" czyli naleśniki w pomarańczowym syropie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/crepes-suezette-czyli-nalesniki-w-pomaranczowym-syropie0-2.jpg)