Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowiec
Kroki postępowania
Formę ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej przygotowane ciasto, piec w temp.180 st około 25 minut.
Masa cytrynowa:
Cytryny umyć i wyparzyć, następnie zetrzeć z nich skórkę
![Krok 1 - Cytrynowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowiec23-2.jpg)
![Krok 2 - Cytrynowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowiec24-2.jpg)
![Krok 3 - Cytrynowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowiec25-2.jpg)
Upieczone ciasto przeciąć na dwa placki
![Krok 4 - Cytrynowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowiec26-2.jpg)
Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem żelatyny fiks przygotowanej z godnie z opisem na opakowaniu i cukrem pudrem. Ubitą śmietanę wyłożyć na przełożone ciasto i odstawić do lodówki, aby ciasto zastygło.
![Krok 5 - Cytrynowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowiec27-2.jpg)