Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe babeczki na kefirze
Kroki postępowania
![Krok 1 - Czekoladowe babeczki na kefirze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-babeczki-na-kefirze1-2.jpg)
Do mieszanki z jaj i cukru wsypać mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i kakao. Wlać kefir i olej. Ponownie zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
![Krok 2 - Czekoladowe babeczki na kefirze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-babeczki-na-kefirze2-2.jpg)
Czekoladę posiekać ostrym nożem. Aby czekoladę łatwiej posiekać należy włożyć ją przed siekaniem do lodówki - gdy jest zs miękka trudno się ją sieka.
![Krok 3 - Czekoladowe babeczki na kefirze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-babeczki-na-kefirze3-2.jpg)
![Krok 4 - Czekoladowe babeczki na kefirze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-babeczki-na-kefirze4-2.jpg)
W silikonowej foremce umieścić papilotki do babeczek. Ciasto nakładać za pomocą łyżki do 1/2 wysokości papilotki. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Gorące jeszcze babeczki posypać cukrem pudrem.
![Krok 5 - Czekoladowe babeczki na kefirze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-babeczki-na-kefirze5-2.jpg)