Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-śmietankowa pascha
Kroki postępowania
![Krok 1 - Czekoladowo-śmietankowa pascha foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-smietankowa-pascha1-2.jpg)
Kakao zaparzamy w niewielkiej ilości wody. Wodę dodajemy stopniowo, tak by po rozpuszczeniu kakao przybrało konsystencje rozpuszczonej czekolady.
Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Schłodzoną śmietankę ubijamy.
![Krok 2 - Czekoladowo-śmietankowa pascha foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-smietankowa-pascha2-2.jpg)
![Krok 3 - Czekoladowo-śmietankowa pascha foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-smietankowa-pascha3-2.jpg)
![Krok 4 - Czekoladowo-śmietankowa pascha foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-smietankowa-pascha4-2.jpg)
Tak przygotowany deser odstawiamy na około 2 godziny do lodówki, by masa dokładnie zastygła.
Po tym czasie lub dłuższym paschę delikatnie wyjmujemy z formy, delikatnie ściągając gazę.
Deser wykańczamy, dekorując go polewą czekoladową (kupną lub ze sprawdzonego przepisu). Na polewę ścieramy białą czekoladę. Wierzch dodatkowo udekorowałam czekoladowymi jajeczkami. Gotowe.
![Krok 5 - Czekoladowo-śmietankowa pascha foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-smietankowa-pascha5-2.jpg)