Przepis i sposób przygotowania na: Czereśniowe lody
Kroki postępowania
![Krok 1 - Czereśniowe lody foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czeresniowe-lody1-2.jpg)
![Krok 2 - Czereśniowe lody foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czeresniowe-lody2-2.jpg)
Jajko oraz żółtka ubijamy z pozostałymi 2 łyżkami cukru. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dodajemy serek mascarpone oraz wlewamy mleko. Po dokładnym zmiksowaniu dodajemy masę jajeczną.
![Krok 3 - Czereśniowe lody foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czeresniowe-lody3-2.jpg)
Mieszamy i wlewamy czereśniowy mus. Ponownie całość dokładnie łączymy ze sobą.
![Krok 4 - Czereśniowe lody foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czeresniowe-lody4-2.jpg)
Lody przekładamy do zamrażalnika i mrozimy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Co około 0,5 godziny lody mieszamy. Gotowe porcjujemy do przygotowanych pucharków, dekorujemy sosem czereśniowym i świeżymi owocami.
![Krok 5 - Czereśniowe lody foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czeresniowe-lody5-2.jpg)