Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery mięsne
Podstawą jest dobór odpowiedniego mięsa , jeśli mamy możliwość zmielmy je sami świetnie nadaje się do tego wołowina lub mieszana wołowina z indykiem .Aby do chudego mięsa dodać więcej tłuszczu najlepszy jest surowy boczek. Sitko nie powinno być zbyt drobne a do zmielonego mięsa należy dodać odrobinę rozmąconego jajka z wodą.
Do wybranego mięsa dajemy przyprawy .Formujemy kotlety powinny być zwarte i miękkie . Smażymy je na patelni grillowej. Obok układamy plastry bekonu i zrumieniamy je.Zezłacamy na patelni cebulkę.
Bułkę dzielimy na 3 warstwy, smarujemy je musztardą i układamy na nich ser,kotlety,bekon i cebulkę. Grillujemy w piekarniku aż ser się rozpuści.
Przekładamy sałatą,ogórkiem ,papryczką, posypujemy prażoną cebulka.
Składamy w całość i przebijamy długa wykałaczka na środku.Podajemy gorące.
Smacznego :)