Przepis i sposób przygotowania na: Domowy chlebek mieszany
Kroki postępowania
Mąkę wsypuję do miski (należy zostawić około 3 szklanki do podsypywania) dodaję zakwas, olej, sól, cukier, wodę i drożdże rozpuszczone w mleku.
smacznego!
mąka pszenna | 4 szklanki |
mąka żytnia | 3 szklanki |
mąka razowa | 3 szklanki |
sól | 2 łyżki |
mleko ciepłe | 2 szklanki |
drożdże | 50 gram |
cukier kryształ | 1 łyżka |
woda letnia | 1 szklanka |
ziarna sezamu | |
białko | |
oliwa | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: