Przepis i sposób przygotowania na: Domowy gulasz z dzika
Do przyrządzenia pysznego i aromatycznego domowego gulaszu z dzika bardzo ważne jest najlepszej jakości mięso, warzywa oraz przyprawy.
Wykonanie dania nie jest trudne, lecz wymaga nieco cierpliwości. Wspaniały efekt wynagrodzi wszelkie trudy!
Kroki postępowania
Umyte mięso pokrój w niewielką kostkę.
![Krok 1 - Domowy gulasz z dzika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowy-gulasz-z-dzika1-2.jpg)
Mięso skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulkę pokrojoną w kostkę.
![Krok 2 - Domowy gulasz z dzika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowy-gulasz-z-dzika2-2.jpg)
Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw na 3 godziny do lodówki, aby mięso przeszło przyprawami.
![Krok 3 - Domowy gulasz z dzika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowy-gulasz-z-dzika3-2.jpg)
Mięso podsmaż na mocno rozgrzanej patelni.
![Krok 4 - Domowy gulasz z dzika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowy-gulasz-z-dzika4-2.jpg)
Zalej wodą, dodaj kostkę mięsną, liście laurowe i ziele angielskie.
![Krok 5 - Domowy gulasz z dzika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowy-gulasz-z-dzika5-2.jpg)
Kiedy mięso będzie miękkie, sos zagęść mąką wymieszaną z zimną wodą i przypraw.
![Krok 6 - Domowy gulasz z dzika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowy-gulasz-z-dzika6-2.jpg)
Podawaj z kaszą i surówką. Smacznego!
![Krok 7 - Domowy gulasz z dzika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowy-gulasz-z-dzika7-2.jpg)