Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na zielono
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kurczak na zielono foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-na-zielono1-2.jpg)
![Krok 2 - Kurczak na zielono foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-na-zielono2-2.jpg)
![Krok 3 - Kurczak na zielono foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-na-zielono3-2.jpg)
![Krok 4 - Kurczak na zielono foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-na-zielono4-2.jpg)
![Krok 5 - Kurczak na zielono foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-na-zielono5-2.jpg)
udko z kurczaka | 4 szt. (bez skóry i kości) |
cebula | 2 szt. |
brokuł | 1 sztuka |
groszek zielony | 100 g |
papryka zielona | 100 g |
fasola szparagowa | 100 g |
pomidor zielony | 100 g |
wino białe wytrawne | 100 ml |
czosnek | 2 ząbki |
oliwa | 50 ml |
śmietana 36% | 200 ml |
olej do smażenia | 50 ml |
Natka pietruszki suszona Prymat | 2 łyżeczki |
bazylia | 1 łyżeczka |
Ziele angielskie całe Prymat | 8 ziaren |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Liść laurowy suszony Prymat | 2-3 sztuk |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: