Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VI: Dorsz z warzywami w maślance i plackami rosti, odc. 23
Kroki postępowania
![Krok 1 - Doradca Smaku VI: Dorsz z warzywami w maślance i plackami rosti, odc. 23 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-dorsz-z-warzywami-w-maslance-i-plackami-rosti-odc.-232-2.jpg)
![Krok 2 - Doradca Smaku VI: Dorsz z warzywami w maślance i plackami rosti, odc. 23 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-dorsz-z-warzywami-w-maslance-i-plackami-rosti-odc.-233-2.jpg)
![Krok 3 - Doradca Smaku VI: Dorsz z warzywami w maślance i plackami rosti, odc. 23 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-dorsz-z-warzywami-w-maslance-i-plackami-rosti-odc.-234-2.jpg)
![Krok 4 - Doradca Smaku VI: Dorsz z warzywami w maślance i plackami rosti, odc. 23 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-dorsz-z-warzywami-w-maslance-i-plackami-rosti-odc.-235-2.jpg)
![Krok 5 - Doradca Smaku VI: Dorsz z warzywami w maślance i plackami rosti, odc. 23 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-dorsz-z-warzywami-w-maslance-i-plackami-rosti-odc.-236-2.jpg)
filet z dorsza | 400 g |
ziemniaki | 4 szt. |
ser żółty | 100 g |
woda | 1 l |
fasolka szparagowa | 300 g |
groszek zielony | 100 g |
maślanka | 300 ml |
śmietana 18 proc | 100 ml |
ocet winny | 1 łyżka |
olej rzepakowy | 150 ml |
koperek | kilka gałązek |
cukier | 1 łyżka |
cząber | |
majeranek | |
Gałka muszkatołowa cała Prymat | |
Pieprz cytrynowy mielony Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: