Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VIII: Krem brûlée z pomidorami suszonymi i parmezanem, odc. 30
Kroki postępowania
![Krok 1 - Doradca Smaku VIII: Krem brûlée z pomidorami suszonymi i parmezanem, odc. 30 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-viii-krem-brulee-z-pomidorami-suszonymi-i-parmezanem-odc.-301-2.jpg)
Do naczynia żaroodpornego wkładamy wypełnione kremem foremki i zalewamy wodą do połowy wysokości foremek. Pieczemy w temperaturze 130˚C przez około 40-50 minut.
![Krok 2 - Doradca Smaku VIII: Krem brûlée z pomidorami suszonymi i parmezanem, odc. 30 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-viii-krem-brulee-z-pomidorami-suszonymi-i-parmezanem-odc.-302-2.jpg)
Z liści sałaty rzymskiej odkrawamy fragment twardej części (nerwu), tak żeby po odwróceniu liście stały jak łódki. Rzodkiewkę kroimy w plastry, a pomidorki koktajlowe na połówki.
Na talerzach układamy po jednym liściu sałaty rzymskiej, w środku liści układamy roszponkę, plasterki rzodkiewki i połówki pomidorków koktajlowych. Polewamy sosem vinaigrette.
![Krok 3 - Doradca Smaku VIII: Krem brûlée z pomidorami suszonymi i parmezanem, odc. 30 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-viii-krem-brulee-z-pomidorami-suszonymi-i-parmezanem-odc.-303-2.jpg)
![Krok 4 - Doradca Smaku VIII: Krem brûlée z pomidorami suszonymi i parmezanem, odc. 30 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-viii-krem-brulee-z-pomidorami-suszonymi-i-parmezanem-odc.-304-2.jpg)
![Krok 5 - Doradca Smaku VIII: Krem brûlée z pomidorami suszonymi i parmezanem, odc. 30 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-viii-krem-brulee-z-pomidorami-suszonymi-i-parmezanem-odc.-305-2.jpg)